....................Home.................... ................Assortiment................ ................Verzorging................ ................Nieuws................ ................Contact................
................................................. ................................................. ................................................. ................................................. .................................................
Verzorgingstips


De Triobells is een kleurrijke, rijkbloeiende en makkelijk te verzorgen plant die geschikt is voor zowel het balkon, het terras en in de volle grond. De Triobells is goed weerbestendig en blijft doorbloeien tot in de late herfst.

De plant heeft twee drie maal per week water nodig en bij veel zon om de dag. De grond moet licht vochtig zijn. Wanneer de Triobells in een wat grotere pot wordt geplant is wekelijks een twee keer water geven voldoende. Gebruik bij overpotten een lichte goed doorlatende potgrond. Een teveel aan gietwater moet weg kunnen.
Bij het afleveren geven wij de plant een hoeveelheid plantenvoeding mee. Door de potgrond zit 'Osmocote'. Dit is een langzaam vrijkomende plantenvoeding die ervoor zorgt dat de plant de eerste maanden gedoseerd een deel van de benodigde voedingsstoffen krijgt. De plant heeft een maal per twee weken extra plantenvoeding nodig. Een standaard vloeibare plantenvoeding is hiervoor geschikt. Verdere verzorging heeft de Triobells niet nodig. De uitgebloeide bloemen verdrogen en vallen vervolgens vanzelf af.


zonnig of halfschaduw

bloei van april t/m eind oktober

1 maal per 2 weken bijmesten

regelmatig water geven

niet geschikt voor menselijke consumptie
Calibrachoa (mini-petunia) is de botanische naam van een geslacht uit de nachtschadefamilie (Solanaceae).

De bloemen lijken op die van Petunia, waarmee dit geslacht nauw verwant is en waarin deze planten oorspronkelijk waren ingedeeld. Bij nader onderzoek bleek dat er belangrijke verschillen waren in de chromosomensamenstelling en de voortplantingswijze met de soorten die nu tot Petunia worden gerekend. Andere bekende gewassen uit de familie van de nachtschadigen zijn tomaat, paprika, aubergine, aardappel en tabak.
 Sorrow and Joy onbetwist de petunia en mini-petunia specialist